AGON by AOC – elegantna G4 serija dodaja QHD model

12. februar 2024

Kristalno čist in hiter: AOC GAMING Q27G4X združuje 27-palčni zaslon in ločljivost QHD s hitrostjo osveževanja 180 Hz 

AGON by AOC – ena vodilnih svetovnih blagovnih znamk gaming monitorjev in IT dodatkov – širi svojo linijo AOC GAMING z dodajanjem QHD modela svoji seriji G4, nasledniku nagrajene serije G2. 27-palčni (68 cm) AOC GAMING Q27G4X ima hitri IPS zaslon, visoko ostrino zahvaljujoč ločljivosti QHD (2560x1440), impresivno frekvenco osveževanja 180 Hz, odzivni čas do 1 ms GtG in tehnologijo Adaptive-Sync za konkurenčno raven igralne izkušnje.

AOC GAMING Q27G4X

AOC GAMING Q27G4X: Kombinacija stila in hitrosti 27" QHD igričarski zaslon s 180 Hz


 
Zahvaljujoč dizajnu, ki ga navdihujejo prikrita »stealth« letala, je nedavno predstavljena linija G4 elegantnejša kot kdaj koli prej. Q27G4X, ki se nahaja na prestižnem položaju glede velikosti in ločljivosti z odlično ponudbo vrednosti, bo zagotovo privabil različne uporabnike, od občasnih igričarjev do ambicioznih tekmovalcev. Zahvaljujoč hitri plošči IPS z natančnimi barvami in širokimi koti gledanja, se Q27G4X odlično znajde tudi pri vsakodnevnih opravilih.

Brez kompromisov

Monitorji lahko preživijo več kot mnoge druge računalniške komponente, zato mora biti izbira privlačnega igralnega monitorja, pripravljenega na prihodnost, ki je primeren tako za delo, študij ali igralne izzive, preprosta. AOC GAMING Q27G4X je popoln kandidat, zahvaljujoč svojemu 27-palčnemu hitremu IPS panelu, ki združuje visoko barvno natančnost in široko pokritost lestvice z hitrostjo osveževanja 180 Hz in nizkimi odzivnimi časi do 1 ms GtG. Zahvaljujoč 10-bitni plošči monitor dosega širok razpon z reprodukcijo 1,07 milijarde barv. Q27G4X, opremljen s certifikatom VESA DisplayHDR 400, lahko sprejema signal HDR10 in reproducira vsebino HDR, s čimer izboljšuje igro in videoposnetke z dodatno svetlostjo in pristnimi barvami. Večja jasnost besedila ter ostrejši robovi in igralne podrobnosti so zagotovljeni zahvaljujoč gostoti slikovnih pik 109 ppi. Trenutni glavni grafični procesorji že lahko dosegajo visoke stopnje osveževanja pri ločljivosti QHD za večino aktualnih iger, kar uporabnikom omogoča bolj gladko igralno izkušnjo od prvega dne. Prednost bogatih in resničnih barv bo zasijala pri gledanju filmov ali igranju iger, pa tudi pri ustvarjanju vsebin, kot je lahkotno slik/videoposnetkov ali med pretakanjem v živo.


Svež dizajn za prevlado v e-športu

Tako kot nedavno najavljena Full HD modela 24G4X in 27G4X, je tudi QHD model Q27G4X na voljo v prenovljeni zasnovi, ki spominja na stealth letalo z izrazitimi linijami in trikotnimi oblikami, ki razbijejo sicer monotono ravno površino. Osnova stojala je še bolj kompaktna v primerjavi s prejšnjimi različicami, saj zavzame manj prostora na mizi in omogoča uporabnikom dovolj prostora za hitre in pogosto nepredvidljive premike miške, ko tekmujejo na najvišji e-športni ravni. Brez poudarkov svetlih barv se monitor lepo prilega med različne igralne nastavitve.

AOC GAMING Q27G4X


Boljši zunaj, boljši znotraj

Oblikovne spremembe niso vplivale le na zunanjost, ampak tudi na notranjost. AGON by AOC je prisluhnil povratnim informacijam svojih uporabnikov in vključil boljši, bolj intuitiven OSD zaslonski meni, ki uporabnikom omogoča enostavno prilagoditev njihove izkušnje gledanja. Seveda je lahko programska oprema AOC G-Menu še ena alternativa za nadzor nastavitev monitorja in drugih perifernih naprav AGON by AOC. Dodatne funkcije prav tako izboljšajo igralno izkušnjo. Na primer, novi pametni križec lahko spremeni barvo prekrivanja ciljne tarče glede na ozadje, kar omogoča igralcem, da vidijo in ciljajo sredino, tudi če v igri ni prisotnega križca, kar poveča natančnost in daje igralcem prednost pri tekmovalnem igranju.


Vrhunska ergonomija in okolju prijazna embalaža

Monitor AOC GAMING Q27G4X predstavlja pomemben korak naprej v trajnostnem in udobnem igranju. Ta model ima okolju prijazno embalažo s papirnatim oblazinjenjem, kar bistveno zmanjša njegov vpliv na okolje.
Ergonomsko stojalo ponuja številne nastavitve - višino, vrtenje, nagib in zasuk - kar zagotavlja optimalno udobje pri igranju, delu ali učenju. Tehnologija brez migetanja (Flicker-Free) in način zmanjšanja modre svetlobe (LowBlue mode) zagotavljata udobje za oči tudi med daljšimi igralnimi sejami. Monitor podpira VESA montažo in je s svojo 3-stransko zasnovo brez robov idealen za nastavitve z več monitorji. Popolno igralno izkušnjo zaključujejo vgrajeni zvočniki in izhod za slušalke.

Cena in razpoložljivost

AOC GAMING Q27G4X ima 3-letno garancijo in bo na voljo od februarja 2024 dalje po priporočeno maloprodajni ceni 269,00 €.

Gaming monitorji
Nazaj na seznam novic