AOC z gaming slušalkami GH200 in GH300 predstavlja novo kategorijo izdelkov

12. april 2021

Igričarske slušalke AOC GH300

Zvišajte igralno izkušnjo na naslednjo raven


Zaslonski specialist in vrhunski dobavitelj gaming monitorjev AOC še naprej širi svoj portfelj, zdaj s periferno opremo za igričarje. Strokovnjak za gaming predstavlja dva para naglavnih slušalk: AOC GH200 in GH300, ki bosta na voljo od maja letos.

Slušalke si delijo enako elegantno ohišje in udobno ter lahko strukturo s snemljivim mikrofonom in 50-milimetrskimi gonilniki. Oba modela sta opremljena s pletenimi kabli z vgrajenim daljinskim upravljalnikom in privlačno zasnovo (kovinsko sivi zaključek za GH200 in rdeč zaključek za GH300). Medtem ko GH200 ponuja stereo zvok s 3,5-milimetrskim priključkom, luksuzni GH300 poleg tega ponuja še 7.1 virtualni prostorski zvok (samo za osebni računalnik), priključek USB in RGB svetlobne učinke.

Gaming slušalke s prostorkim zvokom AOC GH300

AOC GH300 z USB in virtualnim 7.1 zvokom


Vsak igralec, ki ima izkušnje z naslovi strelskih iger za več igralcev (multiplayer shooter), se strinja, da je zvok enako pomemben kot slika. Prostorski zvok igralcem omogoča, da natančno določijo položaje nasprotnikov in prepoznajo, kaj počnejo, še preden jih sploh vidijo na zaslonu. Dandanes se je zvočna zasnova močno izboljšala, kar daje igralcem potrebne zvočne povratne informacije in dokončanje potopitve, ki jo ustvarijo vizualni elementi. Visoko-kakovosten zvok ni pomemben samo pri FPS naslovih, temveč tudi pri ostalih zvrsteh, na primer v pripovednih akcijskih/RPG naslovih, da bi uživali v epskih zvočnih posnetkih in razumljivih dialogih, ter v dirkalnih ali simulacijskih igrah, da bi slišali zapletene podrobnosti vsakega dela vozil.

Da dosežejo tisto, kar igralci potrebujejo za izpopolnitev svojega arzenala, so nove slušalke AOC GH200 in GH300 opremljene s 50-milimetrskimi neodim gonilniki, ki ponujajo frekvenčno območje 20 Hz - 20 kHz in delujejo z impedanco 32 Ω (± 15%) za optimalno kakovost zvoka.


AOC GH300

AOC GH300Igralci bodo cenili tudi snemljivi mikrofon za komunikacijo s svojimi ekipami v igri ali v VoIP programski opremi, kot je Discord/Teamspeak. Vsesmerni mikrofon je mogoče optimalno prilagoditi udobju in ravni zvoka. S frekvenčnim območjem 100 Hz - 10 kHz, ki ustreza človeškemu govoru, filtrira šum tako na zelo nizkih kot na zelo visokih frekvencah, da zagotovi jasno kakovost zvoka in govora.

Zahvaljujoč čez-ušesni zasnovi vsi zunanji zvoki, kot so glasni ventilatorji računalnika ali ulični hrup, izginejo, ušesne blazinice iz umetnega usnja in spominska pena pa zagotavljajo udobno uporabo za dolge ure. Zunanji pokrov s kovinsko mrežo zagotavlja trajnost slušalk, nastavljiv jekleni drsni trak za glavo pa poveča prilagodljivost za vsako velikost glave in optimalno porazdeli težo.


Gaming slušalke AOC GH200

AOC GH200 s 3.5mm priključkom


Slušalke AOC GH200 imajo pleteni kabel dolžine 2 m in 3,5 mm priključek ter so opremljene z Y-razdelilnikom, ki uporabnikom omogoča, da po potrebi ločijo izhoda za mikrofon in slušalke. Zahvaljujoč vsesplošnemu 3,5 mm priključku so te slušalke popolnoma primerne za osebne računalnike, konzole ali mobilne naprave. Vgrajeni daljinski upravljalnik ponuja nadzor glasnosti in vklop/izklop mikrofona. Uporabniki lahko uporabljajo Windows Sonic Spatial Sound za PC in Xbox. Prefinjen kovinsko siv zaključek se popolnoma združi z drugimi računalniškimi komponentami in naredi slušalke kot privlačno izbiro za video klice na daljavo ali spletne tečaje. 


AOC GH200

AOC GH 200Slušalke AOC GH300 imajo namesto tega 2 m USB kabel. Zahvaljujoč zmožnosti virtualnega 7.1 prostorskega zvoka lahko igralci natančno določijo, od kod prihaja zvok v igri, in tako povečajo možnosti za ustrezen odziv - ali uživajo v filmih, medtem ko se počutijo popolnoma poglobljeni v zgodbo. Kar zadeva kakovost zvoka, bodo uporabniki lahko reproducirali zvok studijske kakovosti pri 24 bit/96 kHz in imeli izkušnjo, ki je najbližja dejanskemu zvoku igre. Za še večjo prilagoditev kovinski mrežasti pokrov modela GH300 vključuje RGB osvetlitev s štirimi načini (dihalni, ciklični, statični, izklopljen), ki jih je mogoče upravljati z vgrajenim daljinskim upravljalnikom, v katerem so tudi nadzorniki glasnosti in stikala za vklop/izklop mikrofona. LED snemljivi nosilec mikrofona prikazuje, kdaj je mikrofon utišan, kar poenostavlja vsakodnevno uporabo in preprečuje neželeno utišanje zvoka. 


In nenazadnje, žična konstrukcija slušalk omogoča trdno zvočno povezavo brez zaostanka in težav, kot so zamuda stiskanja ali artefakti stiskanja.

AOC GH200 in GH300 bosta na voljo od maja 2021 dalje po priporočeni prodajni ceni 42,90 € oziroma 55,90 €.

https://eu.aoc.com/en/gaming/accessories/gh200

https://eu.aoc.com/en/gaming/accessories/gh300

Nazaj na seznam novic