MAGNUS ONE – Preprostost na najboljši način

27. maj 2021

Dolgo smo pričakovali model ZOTAC ZBOX MAGNUS ONE. Če se ozremo nazaj k prejšnjim modelom mini osebnih računalnikov ZOTAC ZBOX serije E, vidimo, da se je vse začelo z modelom ZBOX EN760, prvim resnim poskusom podjetja ZOTAC, da bi ustvarilo majhen zmogljiv igričarski računalnik z mobilnim grafičnim procesorjem NVIDIA GeForce. Nato je prišla serija MAGNUS EC, ki je združevala kompaktnost z zmogljivostjo grafičnega procesorja namiznega računalnika. Sedaj je tukaj serija MAGNUS ONE, ki bo vodila revolucijo v mini osebnih računalnikih z osredotočanjem na lahkotnost uporabe in zmogljivost. 

Torej…zakaj MAGNUS ONE predstavlja vrhunec lahkotnosti uporabe? 


Mini računalnik Zotac Magnus One


Minimalistični dizajn 

Mini osebni računalniki ZOTAC ZBOX se že tradicionalno ponašajo z minimalističnim in preprostim dizajnom, ki daje prednost funkciji pred obliko. Glede na kompaktnost mini osebnih računalnikov ZOTAC ZBOX ni presenetljivo, da učinkovitost hlajenja in tiho delovanje prevladata nad dizajnom. Serija MAGNUS ONE nadaljuje to tradicijo, saj v ohišju skriva zmogljive komponente. S 180-stopinjskim prezračevanjem omogoča maksimalno zračnost, ponaša pa se z lepo teksturo, ki dopolnjuje in izboljša celotni dizajn ter občutek. 

Učinkovito hlajenje 

Hlajenje je pomemben dejavnik pri dizajnu in tako kot pri številnih modelih MAGNUS skozi leta, tudi tokrat zlahka opazimo izboljšanje. Model MAGNUS ONE ima pokončni dizajn zaradi množice zmogljivih komponent v tako kompaktnem ohišju, s čimer izboljša hlajenje. Toplota, ki jo proizvaja sistem, se odvaja navzgor in ven iz sistema. Drugi dejavnik je izolacija dveh najbolj vročih komponent v sistemu s pomočjo ločenih prekatov, s čimer se zmanjša količina toplote, ki bi jo sicer združeno oddajali. Še ena prednost je, da tako grafični procesor kot zgornji ventilatorji za ohišje podpirajo zaustavitev ventilatorja, kadar je računalnik v stanju mirovanja. Ne samo, da se tako zmanjša splošna raven hrupa, ampak se s tem podaljša tudi življenjska doba ventilatorjev. 

Zotac MAGNUS ONE mini računalnik

MAGNUS ONE


Enostaven dostop 

Do notranjosti lahko dostopate v treh enostavnih korakih brez uporabe orodja, da bi nadgradili pomnilnik in prostor na disku ali izvedli redno vzdrževanje.

Enostavna nadgradnja 

Na voljo sta dve reži za pomnilnik SODIMM DDR4, ki podpirata do 64 GB spomina. Na voljo sta tudi dve reži za disk M.2 SSD za hitrejše shranjevanje. Ena reža podpira diske NVMe ali SATA M.2 SSD, druga pa disk NVMe SSD ali pomnilnik Intel Optane. V primeru, da dve reži za M.2 SSD nista dovolj, imate na voljo tudi režo za 2,5-palčni disk HDD/SSD za še več prostora za shranjevanje.  

Integrirana moč 

Model MAGNUS ONE je prvi mini osebni računalnik ZOTAC ZBOX z notranjim napajanjem. Pri Zotacu so odpravili zunanje napajalne adapterje – vse, kar potrebujete, je napajalni kabel. Zaradi tega je upravljanje s kabli še enostavnejše. 

Kompaktnost 

Kompaktna velikost modela MAGNUS ONE je lepa sama po sebi. Zaradi majhne velikosti ga lahko postavite na mizo in si tako zagotovite dostop do sistema in njegovih izhodov. Po drugi strani pa ne zasede veliko prostora pri nogah, kar vam omogoča več prostora na mizi in bolj urejeno delovno okolje. Njegova majhna velikost je prednost tudi, kadar potujete z njim ali pa ga morate odposlati. Sistem lahko enostavno nosite v roki ali priročno spakirate v torbo oz. nahrbtnik. 

En sistem, ki zmore vse 

Majhen in kompakten sistem, ki je tudi zmogljiv? MAGNUS ONE ni prvi sistem podjetja ZOTAC, ki je tega zmožen, bo pa morda vaš prvi sistem, ki zmore vse. Zahvaljujoč namenskemu grafičnemu procesorju GeForce RTX lahko pohitri delovanje aplikacij za urejanje slik, kot sta Photoshop in Lightroom, in aplikacij za urejanje videoposnetkov, kot sta Premiere ali DaVinci Resolve, ter vam omogoči, da nadaljujete z ustvarjanjem. 

MAGNUS ONE je lahko tudi vaš igričarski računalnik, zahvaljujoč grafičnemu procesorju GeForce RTX v notranjosti. Model MAGNUS ONE ECM73070 vsebuje grafično kartico ZOTAC GAMING GeForce RTX 3070, s katero lahko igrate najnovejše videoigre AAA v ločljivosti do 1440p, nekatere pa celo v ločljivosti 4K. Poleg tega se dobro obnese tudi pri navidezni resničnosti (VR). 
MAGNUS ONE lahko uporabite kot osebni računalnik za hišni kino (HTPC), ki ga povežete z največjim zaslonom v svojem domu in uživate v ogledu najnovejših serij v najvišji kakovosti. 

MAGNUS ONE lahko uporabite tudi kot delovni računalnik, ki vam omogoča profesionalno opravljanje več opravil hkrati, zahvaljujoč večjedrnemu procesorju Intel Core i7 ranga namiznih računalnikov. Ne glede na to, ali uporabljate en monitor, ultra širok zaslon ali več monitorjev hkrati (do 4), MAGNUS ONE lahko zmore vse z izhodom HDMI 2.1 in tremi izhodi DisplayPort 1.4a. 

https://www.zotac.com


Nazaj na seznam novic