RSS

Novice in obvestila

Podjetje Plextor je predstavilo najnovejši izdelek v družini zunanjih DVD-zapisovalnikov – visokozmogljivi PX-830UF. Hiter Plextorjev novinec omogoča 20-kratno hitrost zapisovanja in je najbolj primeren za uporabnike, ki želijo izkoristiti hitrosti optičnih pogonov in združljivost z MAC- in PC-sistemi, ki jo omogočata vmesnika USB 2.0 in FireWire.
Intel je objavil rekordne poslovne rezultate tretjega četrtletja, v katerem je ustvaril 10,2 milijarde USD prihodkov, 3,1 milijarde dobička iz poslovanja in 2 milijardi USD čistega dobička.
HP je predstavil serijo prenosnih računalnikov HP EliteBook, vrhunske prenosnike za poslovne uporabnike. Pri oblikovanju prenosnika so uporabljene ideje iz letalske industrije, izdelek pa postavlja nove standarde na področju oblikovanja, mobilnosti, zmogljivosti in vzdržljivosti.
Microsoft je napovedal, da bo v naslednji različici operacijskega sistema Windows (Windows 7) izboljšal funkcijo za nadzor uporabniškega računa (User Account Control, UAC).
Družba Philips je predstavila finančne rezultate za tretje četrtletje poslovnega leta 2008. V omenjenem obdobju je zabeležila čisti dobiček v višini 357 milijonov evrov, ta je bil višji od lanskoletnega, ki je v enakem obdobju znašal 331 milijonov evrov.
Plextor je predstavil nova modela iz družine visokoločljivih medijskih zapisovalnikov in predvajalnikov Plextor MediaX – PX-MX500L in PX-MX1000L.
Podjetje Gainward je predstavilo najnovejšo grafično kartico Gainward HD 4870 X2. Ta je zasnovana tako, da izkoristi prednosti zmogljivosti, ki jih prinaša 2048 MB velik pomnilnik GDDR5, ki deluje pri hitrosti 3600 MHz.
HP je objavil finančne rezultate za tretje proračunsko četrtletje, zaključeno 31. julija 2008. V omenjenem obdobju je podjetje ustvarilo 28 milijard USD prihodkov, kar je 10 odstotkov več kot lansko leto ali 5 odstotkov več ob upoštevanju tečajnih sprememb.
Microsoft je napovedal novo licenciranje, razširjene pravilnike podpore in veliko število dogodkov po svetu kot pomoč poslovnim uporabnikom pri izdelavi bolj dinamičnih podatkovnih centrov in podjetniških sistemov informacijske tehnologije z virtualizacijsko programsko opremo.
Lenovo je stopil na trg poceni mini prenosnikov pod blagovno znamko IdeaPad S10. Osnovni model, ki bo v ZDA na voljo za 400 USD, je opremljen s 512 MB pomnilnika RAM in 80 GB diskom, dražji (450 USD) pa z 1 GB pomnilnika RAM in s 160 GB diskom.