Nova era za gaming heroje

15. september 2022

Spoznajte peto generacijo AGON gaming monitorjev s Fast IPS in Fast VA paneli: AG275QX/EU in AG275QXN/EU


Spoznajte peto generacijo AGON gaming monitorjev s Fast IPS in Fast VA paneli: AG275QX/EU in AG275QXN/EU

Modeli AGON 5 dvignejo igričarstvo na novo raven: QHD ločljivost, 165 Hz, 1 ms GtG (VA ali IPS), dostopne ceneAGON by AOC – ena izmed vodilnih blagovnih znamk gaming monitorjev in IT dodatkov – predstavlja prve modele igričarskih monitorjev svoje nove, pete generacije serije AGON: AG275QX/EU in AG275QXN/EU. Z diagonalo zaslona 27″/68,6 cm in paneli Fast IPS (AG275QX/EU) ali Fast VA (AG275QXN/EU) oba QHD modela dosegata frekvenco osveževanja 165 Hz in ponujata odzivni čas 1 ms GtG za natančen prikaz hitro premikajočih se tekmovalnih dejanj. Poleg tega, DisplayHDR 400 in širok barvni razpon upodabljata izrazite in živopisne barve.

AOC AGON AG275QXN/EU je prvi model v celotni IT industriji, ki ima raven Fast VA panel, z odzivnostjo, ki se popolnoma ujema s tekmovalnimi naslovi za več igralcev, medtem ko bogat kontrast VA plošče omogoča fantastično in poglobljeno enoigralsko izkušnjo v igrah, ki temeljijo na zgodbi. Po drugi strani pa AG275QX/EU ponuja izjemno barvno natančnost in 10-bitno barvno globino zahvaljujoč Fast IPS plošči, kar je idealno za ustvarjalce vsebin in igričarje. V skladu z AOC-jevo zavezanostjo k trajnosti se monitorji prodajajo v papirni embalaži, ki jo je mogoče v celoti reciklirati.


AG275QX/EU in AG275QXN/EU
AGON by AOC  predstavlja prve modele igričarskih monitorjev nove, pete generacije serije AGON: AG275QX/EU in AG275QXN/EUTi monitorji, ki so bili ustvarjeni za današnje vsestranske igričarje, imajo popolnoma novo, kotno zasnovo z ravnimi linijami, primerno za mnoge igralne mize: vrhunsko in robustno kovinsko podnožje z minimalnim odtisom, 3-stranski paneli brez okvirja za doseganje natančnih nastavitev dvojnega ali trojnega monitorja za večopravilnost, kot tudi po višini nastavljivo ergonomsko stojalo z vgrajenim nosilnim ročajem za enostaven transport na LAN zabave ali turnirje.

AG275QX/EU s svojim ravnim Fast IPS panelom uporablja 10-bitno barvno globino za reprodukcijo 1,07 milijarde barv z visoko barvno natančnostjo. Za obvladovanje hitrega tekmovalnega dogajanja njegova frekvenca osveževanja 165 Hz (možnost prekoračitve na 170 Hz) in odzivni čas 1 ms GtG zagotavljata ostre vizualne slike, ki so praktično brez t.i. duhov. Zahvaljujoč tehnologiji IPS ponuja osupljivo široke kote gledanja.

AG275QXN/EU ima raven Fast VA panel z izjemnim odzivnim časom 1 ms GtG, ki spretno kljubuje negativni stigmi, povezani s "počasnostjo" VA zaslonov. AG275QXN/EU, opremljen z enim prvih ploščatih VA panelov z 1 ms GtG na svetu, zagotavlja enako hitro odzivnost kot njegovi IPS sorodniki, zahvaljujoč hitrosti osveževanja 165 Hz, z dodatno prednostjo globlje črne barve in višjega kontrastnega razmerja 3000:1.

Oba modela prihajata v izvirni ločljivosti QHD (2560x1440), ki je uporabna pri vsakodnevnih opravilih in omogoča ogled bolj finih podrobnosti v igrah in videoposnetkih. To je tudi današnja idealna ločljivost za igranje iger, precejšen napredek naprav Full HD, vendar še vedno nižja od 4K, tako da lahko večina novih grafičnih kartic doseže visoko število sličic v QHD. Oba modela AGON 5 je mogoče uporabljati tudi v konzolnem načinu, ki lahko sprejme signal 4K pri 120 Hz in ga zmanjša na 2560x1440, hkrati pa še vedno omogoča konzolnim igričarjem, da uživajo v prednosti visokih (120 Hz) frekvenc osveževanja.

Gaming monitorja AOC AGON AG275QX/EU in AG275QXN/EU

Za doseganje še večje ostrine gibljivih slik oba modela ponujata funkcijo MBR (Motion Blur Reduction) za doseganje 1 ms MPRT. V tem načinu bo osvetlitev ozadja utripala glede na hitrost osveževanja, tako da postanejo počasnejši prehodi slikovnih pik praktično nevidni, kar ustvari najčistejši prehod med posameznimi sličicami. Izjemno nizek vhodni zamik prav tako zagotavlja, da se uporabniški vnos skoraj v trenutku pretvori v vizualne elemente, kar igričarjem omogoča tekmovanje na najvišjih ravneh. Medtem ko AG275QXN/EU podpira Adaptive-Sync, je AG275QX/EU združljiv tudi z NVIDIA G-Sync, tako da v obeh modelih ne bo nobenih artefaktov, kot je trganje ali zatikanje zaradi neujemanja okvirjev.

Dizajn nove serije AGON 5 hkrati predstavlja vrhunsko in minimalistično igralno estetiko. Da bi uporabnikom omogočili povezovanje zunanjih perifernih naprav, igralnih palic ali igralnih ploščkov, imajo ti vsestranski modeli zvezdišče s štirimi vrati USB 3.2 Gen 1. Ergonomsko in robustno kovinsko stojalo ponuja nastavitev višine 150 mm, območje vrtenja -20/20°, območje nagiba -5/23° in orientacijo vrtenja za 90° – zaradi česar so dolge igralne seje bolj udobne kot kdaj koli prej. Poleg tega možnost pritrditve VESA dodatno poveča prilagodljivost. Tehnologija FlickerFree in način Low Blue Mode pa prispevata k bolj zdravemu igranju iger, zlasti ponoči.

Oba modela imata G-Menu, glavni programski paket AGON by AOC za nadzor monitorjev in drugih perifernih naprav AOC, ki ponuja široko paleto možnosti prilagajanja. 4-smerna krmilna palica omogoča alternativni OSD nadzor.

AGON AG275QX/EU in AG275QXN/EU bosta na voljo od septembra 2022 dalje po priporočeni prodajni ceni 439 EUR oziroma 359 EUR.

https://eu.aoc.com/en/gaming

Nazaj na seznam novic