Prihodnost gaminga je tukaj: MiniLED in 240 Hz

18. maj 2022

AGON by AOC predstavlja visoko-zmogljiv, 240 Hz, HDR1000 gaming monitor AGON PRO AG274QZM


AOC Agon Pro AG274QZM


AGON by AOC, ena izmed vodilnih svetovnih blagovnih znamk gaming monitorjev1 in IT dodatkov, predstavlja 68,58 cm (27”) AGON PRO AG274QZM, super hitri 240 Hz gaming monitor z ločljivostjo QHD in MiniLED IPS panelom, ki jemlje sapo. AG274QZM zagotavlja prodorne in natančne barve IPS panela z MiniLED osvetlitvijo ozadja s kar 576 zatemnitvenimi conami. To monitorju omogoča, da doseže visoko raven certifikata DisplayHDR 1000 z največjo svetlostjo 1200 nit, ki prikazuje globoko črno in svetlo sončno svetlobo v istem okvirju, hkrati pa ponuja izjemno igralno izkušnjo pri visoki hitrosti (1 ms GtG) brez kompromisov, kar ustreza zahtevam tekmovalnih igričarjev.


Zasnovan za uspeh

AGON PRO AG274QZM je najnovejši član družine AGON PRO, ki se osredotoča na legende igralniške skupnosti: profesionalne igralce in e-športne entuziaste. Tako kot drugi modeli serije AGON PRO ima tudi AGON PRO AG274QZM nagrajeno (red dot design award) in vzdržljivo ergonomsko stojalo z vgrajenim upravljanjem kablov, ter možnostjo nastavitve višine, nagiba, vrtenja in zasuka za zdravo in udobno igranje iger.

Tristranski 27-palčni IPS panel brez okvirja z 1,07 milijarde barv ima ločljivost QHD (2560 x 1440) in hitrost osveževanja 240 Hz, kar je najboljša kombinacija funkcij za današnjo vrhunsko tekmovalno izkušnjo iger. Ločljivost QHD ponuja kakovostno rešitev za trenutne grafične procesorje s ciljem doseganja visoke verodostojnosti in hitrosti sličic. Po drugi strani pa stopnja osveževanja 240 Hz danes predstavlja novo osnovno raven za konkurenčne FPS igričarje, ki so bili dolgo vajeni hitrosti osveževanja 144 Hz in več. Z resničnim odzivnim časom 1 ms GtG se hitro dogajanje na monitorju zdi gladko in tako rekoč brez t.i. ghostinga. Zahvaljujoč vgrajeni Nvidia G-Sync združljivosti se trganje in zatikanje odpravita s spremenljivo hitrostjo osveževanja.

AGON PRO AG274QZM

AOC AGON PRO AG274QZMVeč je boljše

Glavna značilnost konkurenčnega AG274QZM je njegova MiniLED osvetlitev ozadja s kar 576 posameznimi zatemnitvenimi conami. Z vklopom osvetlitve ozadja le na majhnem delu plošče lahko monitor doseže svetlost do impresivnih 1200 nit, da prikaže svetle vizualne značilnosti, kot so sončna svetloba, ogenj itd., hkrati pa prikazuje globoke in temne sence. Ta visok dinamični razpon izjemno poveča zaznano kontrastno razmerje in zagotavlja bogato, živahno in impresivno igralno izkušnjo. S priloženim ščitnikom za monitor lahko zaslon premaga izzive, kot so močna svetloba okolice ali bleščanje odrskih luči, s čimer se zaznavni kontrast še bolj poveča. AG274QZM, certificiran z VESA DisplayHDR 1000, ponuja resnično izkušnjo HDR v kombinaciji s hitro frekvenco osveževanja in ostro ločljivostjo QHD.

Poleg tega je AG274QZM odličen tudi za igričarje, ki delajo od doma ali uporabljajo svoje osebne računalnike za ustvarjanje vsebin. Ta vsestranski monitor ponuja povezljivost USB-C s 65 W dotokom napajanja za polnjenje in napajanje povezanih prenosnikov. S 4-vratnim zvezdiščem USB 3.2 lahko monitor deluje kot priklopna postaja za priključitev dodatnih zunanjih naprav, kot so tipkovnica, miška, ipd. Zahvaljujoč vgrajenemu stikalu KVM lahko uporabniki preklapljajo med dvema viroma (npr. gaming računalnik in delovni ali pretočni računalnik) z uporabo istega kompleta tipkovnice in miške.

AGON PRO AG274QZM

AOC AGON PRO AG274QZM


Za prilagoditev monitorja individualnim nastavitvam uporabnikov, AG274QZM ponuja luči Light FX RGB na zadnji strani, ki jih je mogoče sinhronizirati z drugimi napravami AGON z uporabo opreme AOC. Poleg tega je logotip AGON projiciran na namizje, kar ustvarja dodatno vzdušje. Priložen krmilnik QuickSwitch v obliki plošče omogoča enostavno prilagajanje nastavitev OSD, hkrati pa ga lahko upravljate tudi s krmilno palčko ali preko programske opreme G-Menu.

AGON PRO AG274QZM bo na voljo od junija 2022 dalje po priporočeni prodajni ceni 1299,90 €.

1IDC Quarterly Gaming Tracker - Gaming Monitor 2021 Q4

https://eu.aoc.com/en/gaming

Nazaj na seznam novic