Sprostite igralno moč z epskim 44,5-palčnim OLED monitorjem AOC

18. marec 2024

Takojšnja odzivnost, 240 Hz in ukrivljenost 800R za konkurenčno odličnost: AGON PRO AG456UCZD

AGON by AOC – ena izmed vodilnih svetovnih blagovnih znamk gaming monitorjev in IT dodatkov – svoji priljubljeni seriji AGON PRO dodaja še en vrhunski OLED model. 44,5-palčni (113 cm) igričarski monitor AGON PRO AG456UCZD je zasnovan za zagotavljanje poglobljene in brezhibne igralne izkušnje. Ta OLED zaslon se ponaša z ukrivljenostjo 800R, ki zagotavlja zaokroženo vizualno izkušnjo, ki igričarje postavi v središče njihovih iger. Z ultraširoko (21:9) ločljivostjo WQHD ponuja ta monitor kristalno jasne panoramske slike, podprte z izjemno frekvenco osveževanja 240 Hz in bliskovito hitrimi odzivnimi časi do 0,03 ms GtG za izpolnjevanje zahtev tekmovalnega igranja.

AGON PRO AG456UCZD



Kristalno čista potopitev z 21:9 WQHD ločljivostjo

Izjemno širok AGON PRO AG456UCZD je zasnovan za igralsko odličnost. Z brezrobo zasnovo na 4 straneh monitor uporabnikom omogoča, da se popolnoma osredotočijo na celotno avanturo na zaslonu. Njegovo razmerje stranic 21:9 in 3440 x 1440 WQHD ločljivost zagotavljata ogromno, poglobljeno igralno platno, ki nudi pomembno prednost v žaru bitke. Ta format uporabnikom nudi panoramski pogled, in jim omogoča, da vidijo več dogajanja v svojih igrah, z izrazito ukrivljenostjo 800R pa monitor zapolni tudi periferni vid uporabnika.

Aplavz profesionalnih sim-dirkačev

Ostri vizualni elementi so idealni za intenzivne igralne seje, saj uporabnikom dajejo konkurenčno prednost z zagotavljanjem, da nikoli ne zamudijo ključne podrobnosti na bojišču ali dirkališču. Zaradi visokega potopnega faktorja z globoko ukrivljenostjo 800R in velikostjo 44,5-palcev je monitor popolnoma primeren za simulacije ali dirkalne namestitve, s svojim izjemno odzivnim in hitrim OLED panelom pa je enako primeren tako za FPS igre hitrega tempa kot za akcijske naslove.

Ena od vodilnih sim-racing e-športnih ekip, G2 Esports, ki jo sponzorira AGON by AOC, je že navdušena nad AG456UCZD. “AGON PRO AG456UCZD je tako impresiven monitor, da ne morem več zapustiti igre.” je ob tem povedal profesionalni sim-dirkač Isaac Price iz ekipe G2 Esports.

Zahvaljujoč osvetlitvi na slikovno piko njegovega OLED panela, novi monitor zagotavlja osupljive slike z živahnimi barvami in vrhunskim kontrastom. Široka barvna pokritost monitorja s 100 % sRGB in 98,5 % DCI-P3 (CIE 1976) ni popolna samo za igranje iger, ampak tudi za ustvarjanje in pretakanje vsebin, kjer so bistvenega pomena natančne in pristne barve. Jakub Brzezinski iz ekipe za sim-dirkanje pri G2 Esports se strinja: “Kljub temu, da je ultra širok, AGON PRO AG456UCZD zagotavlja zelo jasne slike in osupljive barve. Pristne barve so bistvenega pomena za dolgotrajno igralno izkušnjo, ki ni moteča za oči.”

AOC AGON PRO AG456UCZDAGON PRO AG456UCZD



Njegova najvišja svetlost doseže mogočnih 1000 nit na majhnih območjih, kar poudari podrobnosti tudi v najtemnejših prizorih. Obdelava proti bleščanju zagotavlja, da OLED monitor zagotavlja odlične slike tudi v svetlem okolju in neposredni sončni svetlobi. Z 1,07 milijarde razpoložljivih barv in 10-bitno izvirno barvno globino AGON PRO AG456UCZD ponuja bogate in natančne barve, ki oživijo igre. Poleg igranja iger ta izjemna ultra-široka ločljivost poskrbi tudi za večopravilne uporabnike, saj zagotavlja dovolj prostora za hkratno odpiranje več oken pri dnevnih opravilih in pušča veliko prostora za opravilne vrstice programov za urejanje videa ali glasbe.

Svetlobno hitra frekvenca osveževanja 240 Hz in odzivni čas 0,03 ms GtG

Z dih jemajočo hitrostjo osveževanja 240 Hz in neverjetno hitrim odzivnim časom 0,03 ms GtG, AGON PRO AG456UCZD obljublja izjemno igralno izkušnjo. “Hitrost osveževanja monitorja AGON PRO AG456UCZD je osupljivo hitra, kar je velika sprememba v igrah, kjer je najboljša zmogljivost omejena na milisekunde”, je še komentiran član G2 ekipe Nikodem Wisniewski.

Vsak okvir je dostavljen brezhibno, kar odpravlja zamegljenost gibanja in koristi igričarjem v tekmovanjih. Nizek vnosni zamik zagotavlja, da so uporabniki vedno na vrhuncu svoje igre, zaradi česar vsaka poteza šteje v tekmovalnih igralnih scenarijih. Monitor je združljiv z NVIDIA G-SYNC in podpira Adaptive-Sync za izkušnjo igranja brez trganja, kar zagotavlja bolj tekoče igranje. Integracija AOC G-Menu in funkcije, kot sta tehnologija brez migetanja (Flicker-Free) in način zmanjšanja modre svetlobe (Low Blue Mode), dopolnjujejo uporabniško izkušnjo. Poleg tega vgrajene funkcije OLED Care uporabnikom omogočajo vzdrževanje panela v vrhunskem stanju.

Povezljivost za vsestranskost

AGON PRO AG456UCZD presega svojo igralsko moč, saj ponuja neprimerljivo vsestranskost za nešteto vsakodnevnih aplikacij. S krepitvijo robustnega nabora povezav, ki vključuje dva priključka DisplayPort 1.4, zvezdišče USB 3.2 s 4 vrati, vrata USB-C z 90 W močjo in stikalo KVM za brezhibno upravljanje več naprav, ta monitor omogoča uporabnikom svobodo povezovanja brez težav na raznoliko paleto naprav. Zaradi tega je najboljša izbira ne samo za navdušene igričarje, ampak tudi za tiste, ki iščejo monitor, ki brez težav prehaja med delom, uživanjem večpredstavnosti in ustvarjanjem vsebine. Ti priključki omogočajo preprosto preklapljanje med igralnimi konzolami, osebnimi računalniki in drugimi napravami, kar uporabnikom omogoča, da uživajo v polnem potencialu svojih nastavitev.

Vodja Sim-racinga pri ekipi G2 Esports, Nathan Tague, povzema svoje izkušnje z AG456UCZD: “Kot sim dirkači vedno lovimo zadnjo tisočinko sekunde v iskanju popolnosti. Za vsako ekipo, ki želi zmagati, je ključnega pomena imeti monitor, ki lahko prenese pritisk enkratnega kvalifikacijskega kroga ali ohraniti oči sveže na 24-urni vzdržljivostni dirki. Za nas je ta monitor novi AGON PRO. Resnično na novo opredeljuje naš način tekmovanja in dviguje merila za to, kar se pričakuje od ultraširokega monitorja. Brez zakasnitve z noro frekvenco osveževanja 240 Hz, brez izpranih barv pri izbiranju popolnih točk zaviranja zahvaljujoč čudoviti plošči OLED. Poleg tega način zmanjšanja modre svetlobe sčiti vaše oči tudi med najdaljšimi dirkami. To je osupljiv kos tehnologije, ki bi ga moral imeti v svojem arzenalu vsak sim dirkač, ki resno želi pridobiti vse možne prednosti. Mislim, da se zdaj, ko smo videli, kaj je resnično mogoče z AG456UCZD, jaz ali ekipa nikoli več ne bi mogli zadovoljiti z nič manj.”


G2 Esports dirkaška ekipa tekmuje z uporabo AGON PRO AG456UCZD

G2 Esports dirkaška ekipa tekmuje z uporabo AGON PRO AG456UCZD

Cena in razpoložljivost

AGON PRO AG456UCZD je pripravljen, da s svojimi impresivnimi specifikacijami na novo opredeli OLED izkušnjo igranja iger. Prihaja s 3-letno garancijo, ki pokriva OLED vžganost, in bo na voljo od sredine marca 2024 po priporočeni maloprodajni ceni 1.299,00 €.

Vodja G2 Sim-racing, Nathan Tague, povzema svoje izkušnje z AGON PRO AG456UCZD: https://www.youtube.com/watch?v=U3kkTmObB90

Gaming monitorji »

Nazaj na seznam novic