Ultimativna potopitev na prehitevalnem pasu

30. julij 2021

AOC AGON igričarski monitorji


Zmaga za junake: AGON 49” ukrivljena monitorja AG493UCX2 in AG493QCX 

AOC, vodilna blagovna znamka v svetu igričarskih monitorjev in IT dodatkov, predstavlja preimenovani igričarski portfelj, od monitorjev do slušalk, mehanskih tipkovnic, mišk, podlog za miške in še več za igričarje na vseh ravneh, pod svojo novo podznamko ‘AGON by AOC’. Pred kratkim predstavljena, prva kategorija AOC GAMING opredeljuje potrebe digitalnih pustolovcev. Zdaj, AGON kategorija monitorjev in perifernih naprav ustvarja ekosistem izdelkov, ki so med seboj združljivi za popolnoma poglobljeno in elegantno igralno vzdušje, ki bodo zadovoljile potrebe zahtevnih in konkurenčnih igralcev. 


Izdelano za junake 

Glavne sile se pridružujejo svetu, kjer junaki nosijo pasico AGON. Junaki na resnični PC igričarski sceni so brezkompromisni in konkurenčni igričarji, kot tudi ustvarjalci in prenašalci vsebin. Le ti združujejo svoje individualne talente in timsko delo, da se prebijejo na sam vrh tekmovanja in pokažejo, kaj lahko dosežemo s pravo opremo. Za te junake, je serija AGON (“tekmovanje” v starogrščini) zagotovo pravi spremljevalec, ki ga potrebujejo ob sebi. 
 
Tako sta prva modela iz na novo predstavljene serije AGON dva ukrivljena super-široka monitorja, vredna junaštva: 49-palčni (124,5 cm) AG493UCX2 z neverjetno hitrostjo osveževanja 165 Hz in 49-palčni AG493QCX s hitrostjo osveževanja 144 Hz. AG493UCX2 s svojim razmerjem stranic 32:9 tako rekoč združuje dva 27-palčna QHD zaslona v enem samem panelu z ločljivostjo DQHD (5120 x 1440), AG493QCX pa enako dva 27-palčna zaslona Full HD z ločljivostjo DFHD (3840x1080). Oba monitorja uporabljata VA zaslone za globoko črno barvo, bogate barve in visoko kontrastno razmerje za osupljive posnetke, podprte s certifikatom VESA DisplayHDR 400. 
 

Odlični rezultati zahtevajo velike ambicije 

“Naša prejšnja AGON serija je še naprej prva blagovna znamka monitorjev pri izbiri entuziastov in tekmovalnih igričarjev. 49-palčni AGON modeli so še posebej cenjeni predvsem med ljubitelji simulacij in dirkaških iger, radi pa jih imajo tudi ustvarjalci vsebin in tisti, ki delajo na daljavo. Zahvaljujoč višjim hitrostim osveževanja novih modelov in vse večjemu številu iger, ki podpirajo razmerje stranic 32:9, lahko igričarji uživajo v izjemnih izkušnjah v še več žanrih iger, kot sta FPS ali MOBA.,” je povedal César Reyes Acosta, produktni vodja za igričarske izdelke / vodja ekipe za IT opremo in monitorje na dotik pri AOC Europe. 

AOC AGON AG493UCX2 igričarski monitor

AG493UCX2 - 49-palčni ukrivljeni monitor z DQHD,
frekvenco osveževanja 165 Hz, HDR400 in FreeSync Premium Pro


Več za videti, več za obdelati 

49-palčni AGON AG493UCX2 je opremljen z super-širokim 32:9 VA zaslonom in zasnovo brez robov, ki je s svojo futuristično ukrivljenostjo videti kot nekaj iz znanstveno-fantastične vesoljske ladje. Ukrivljenost 1800R se nežno upogne pred uporabnikom in napolni njegov periferni vid, kot navidezna resničnost (VR), nameščena na mizi, brez kakršnih koli ovir na sredini zaslona. 
 
V simulacijskih dirkalnih igrah, veliki, super-široki zasloni, kot je AG493UCX2, dvignejo situacijsko zavest tako, da prikazujejo širšo sliko igralnega sveta, ki igralcu omogoča, da v svojih mislih bolje vizualizira lestvico in mu omogoči, da v pravem trenutku zavije v pravo smer. Ali pa v naslovih za simulacijo letenja ta dodatni prostor na zaslonu olajša prikaz majhnih številčnic in kazalnikov, vizualnih referenc in grafikonov. AG493UCX2 se še posebej odlikuje pri igrah, ki se igrajo iz prvo-osebne perspektive, vse igre pa imajo koristi od dodatnega prostora na zaslonu, bodisi RTS igre, kjer lahko igralci hkrati vidijo svojo domačo bazo in mejo, ali MMO igre z veliko interakcijami, ki se odvijajo istočasno. 

AOC AG493UCX2

49-palčni ukrivljeni AOC AG493UCX2

 

Kljub svoji ogromni velikosti, je AG493UCX2 hiter in odziven kot njegovi ožji bratranci, zahvaljujoč hitrosti osveževanja 165 Hz in odzivnemu času 1 ms MPRT (4 ms GtG), zaradi česar še bolj požene adrenalin na tekmovanju. Ustvarjalci ali prenašalci vsebin lahko prek vgrajenega KVM stikala povežejo dva osebna računalnika (pretočni/delovni računalnik in igričarski računalnik), katera nadzirajo z enim kompletom perifernih naprav, povezava USB-C pa lahko prenaša video in hkrati napaja prenosne računalnike z močjo do 65 W. To je tako produktivna zver, kot tudi izjemni igričarski stroj. 
 

Simulacija adrenalinske mrzlice 

49-palčni AGON AG493QCX je podoben svojemu sorodniku, s tem da ponuja Full HD ločljivost, za razliko od modela AG493UCX2, ki se ponaša s QHD ločljivostjo. V popolnoma opremljeni simulacijski postavitvi z razumno razdaljo od monitorja, ponuja AG493QCX izjemno izkušnjo potopitve in za razliko od svojega QHD brata, nižja ločljivost manj obremenjuje grafično kartico, kar zmanjšuje skupne stroške sistema. 

AOC AG493QCX

49-palčni ukrivljen monitor z DFHD ločljivostjo, 144Hz frekvenco osveževanja, HDR400 in FreeSync Premium Pro


 
S podobnim 49-palčnim VA zaslonom, AG493QCX z ločljivostjo 3840 x 1080 deluje s hitrostjo osveževanja do 144 Hz za bliskovito hitre vizuale, in odzivnim časom 4 ms GtG in 1 ms MPRT, kar zagotavlja igralne izkušnje z čim manj t.i. ghostinga, kot je mogoče. Oba monitorja ponujata tudi način slike-ob-sliki, s katerim lahko hkrati povežete delovni prenosnik in namizni računalnik (na vhoda 2x HDMI 2.0 ali 2x DisplayPort 1.2) in prikažete obe vsebini drugo ob drugi. AG493UCX2 ponuja tudi vhod USB-C, oba pa imata vgrajeno 3-vratno USB zvezdišče, ki omogoča enostavno povezovanje zunanjih naprav. 
 

Opremljena s funkcijami 

Oba modela podpirata tehnologijo prilagodljive sinhronizacije, ki preprečuje trganje in trzanje slike. Ponašata se s certifikatom VESA DisplayHDR 400, ki dekodira in prikazuje visok dinamični razpon z bogatejšimi barvami (89% AdobeRGB, 91% DCI-P3 in 120% sRGB pokritost2 lestvice za AG493UCX2), kar je primerno za ustvarjanje vsebin. Oba modela sta opremljena tudi z masivnimi in trpežnimi kovinskimi stojali, s podporo nastavitve višine v razmerju 100 mm ter nastavitvami nagiba in zasuka. Dva 5W zvočnika v obeh modelih pa ustvarjata bogat stereo zvočni oder. 
 
Za prilagoditve zaslonskega menija ali izbiro različnih igralnih načinov in igralno-specifičnih funkcij, lahko uporabniki uporabijo vgrajene gumbe, priloženi daljinski upravljalnik ali programsko opremo AOC G-Menu. 
 
Prva modela nove serije AGON, 49-palčna AG493UCX2 in AG493QCX, bosta na voljo od septembra 2021 po priporočeni prodajni ceni 1199 EUR in 949 EUR. 

https://eu.aoc.com/en/gaming


Nazaj na seznam novic