Utelešenje visoko-zmogljivega gaminga

22. april 2022

Porsche Design in AGON by AOC predstavljata novi PD32M: 4K, 144 Hz, HDR 1400 premium monitor

Izjemen gaming monitor Porsche Design in AGON by AOC PD32M

Ekskluzivna lifestyle znamka Porsche Design in AGON by AOC – ena vodilnih svetovnih blagovnih znamk gaming monitorjev in IT dodatkov – predstavljata nov izjemni igričarski monitor: PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M. Vrhunski 80 cm / 31,5-palčni gaming monitor ima edinstven dizajn, ki ga navdihujejo značilnosti in podrobnosti športnega avtomobila Porsche. PD32M, ki združuje visoko zmogljivost z vrhunsko kakovostjo in končno obdelavo, je zaradi svoje jasne ločljivosti 4K, hitrosti osveževanja 144 Hz in odzivnega časa 1 ms GtG popolnoma primeren za visoko-oktanska tekmovanja najzahtevnejših iger. PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M ima tudi tehnologijo osvetlitve ozadja MiniLED in podporo za DisplayHDR 1400, kar ustvarja neprimerljivo vizualno izkušnjo.

“Z našim dolgoletnim partnerjem Porsche Design smo ponovno ustvarili ikonični in zelo zmogljiv igričarski monitor, ki združuje najboljše iz obeh svetov. Kot prava večnamenska naprava je PD32M opremljen s funkcijami, ki bodo všeč izkušenim in ambicioznim igričarjem, pa tudi ustvarjalcem vsebin, kar jim omogoča izboljšanje njihove zmogljivosti in produktivnosti,” je povedal Stefan Sommer, globalni vodja trženja pri TPV.PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32MPORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M“Naš poglavitni cilj je bil ustvariti vrhunski monitor s prefinjenim dizajnom in najsodobnejšo tehnologijo. Leta 2020 sta Porsche Design in AGON by AOC sodelovala pri PD27, 240 Hz QHD gaming monitorju, s stojalom, ki spominja na kletko Porschejevega dirkalnika. Z drugo generacijo gaming monitorja smo še dodatno razvili dirkaško navdahnjeno zasnovo. Nova zasnova na primer združuje oblikovne značilnosti volanskega obroča in kolesnih naper športnega avtomobila,” je povedal Roland Heiler, glavni oblikovalec pri Porsche Design.


Funkcionalni dizajn, ki ga navdihujejo športni avtomobili

Funkcionalnost stojala PD32M narekuje njegovo obliko. Togost in robustnost sta ključna elementa v gaming industriji in posledično so te lastnosti subtilno uporabljene na ohišju zaslona in stojalu iz peskanega litega aluminija. Za monitorje je izjemnega pomena tudi kompaktnost, zato zasnova ohišja zaslona monitorja sledi funkcionalni postavitvi notranjih komponent. Posledica tega so mehke zadnje stožčaste površine, ki izhajajo iz same plošče proti ohišju glavnih notranjih komponent. Vključene so ločene vidne votline, ki vodijo do različnih lokacij konektorjev. Poleg tega je za vizualno optimizacijo tankosti plošče ohišje zadnjega zaslona ob straneh zoženo z nežnim naklonom, kar ustvarja trapezoidno obliko, ki vključuje vložke iz kovinske mreže za hlajenje in avdio zvočnike. Ta področja so tudi posredno osvetljena z RGB ozadjem, da se nevsiljivo potopi in izboljša celotna igralna izkušnja ter izrazi dinamika. Prefinjeni dodatki, kot je osvetljen vodoravni hladilni trak, se zgledujejo po zračno hlajenih dovodih, ki jih najdemo na športnih avtomobilih. Blagovna znamka izdelka je predstavljena tudi na dinamičen način, z zamenljivim projekcijskim logotipom.

Aluminijast podstavek monitorja Porsche Design AOC AGON PRO PD32MIzkusite visoko zmogljivost

Ni samo dizajn tisto, kar loči ta monitor od drugih gaming monitorjev na trgu; velik 31,5-palčni zaslon varno in trdno stoji na mizi ter je nastavljiv po višini za ergonomsko pozicioniranje. Stojalo podpira tudi nastavitev vrtenja za navpično orientacijo.

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M ima ravno IPS (AAS) ploščo, ki reproducira 1,07 milijarde barv za prikaz celo subtilnih razlik v odtenkih. Prav tako je zelo barvno natančen s 97-odstotno pokritostjo barvnega prostora DCI-P3 za doseganje realističnih barv in odtenkov. Z integracijo najsodobnejše tehnologije osvetlitve ozadja MiniLED ima monitor 1152 zatemnitvenih območij, ki jih je mogoče individualno osvetliti glede na vsebino slike. PD32M dokazano prikazuje v istem okvirju bleščečo sončno svetlobo in zelo intenzivne črne sence, zato je PD32M certificiran z vrhunskim certifikatom HDR, DisplayHDR 1400. Z največjo svetlostjo do 1400 nit presega običajno ~300 nit svetlost sodobnih igričarskih monitorjev.

Plošča IPS deluje v izjemno ostri ločljivosti 4K (3840 x 2160) z visoko, hitro frekvenco osveževanja 144 Hz. Z resničnim odzivnim časom 1 ms GtG je tako imenovani “ghosting” med sličicami praktično odpravljen. Z vključitvijo Adaptive-Sync je nova naprava sposobna izvajati spremenljivo hitrost osveževanja (VRR), ki odpravlja artefakte, kot sta trganje in jecljanje. PD32M služi igričarjem tako na osebnih računalnikih kot na konzolah, zahvaljujoč DisplayPort 1.4 in dvema vhodoma HDMI 2.1. Monitor poleg tega podpira naprave do 120 Hz pri 4K preko USB-C, kot tudi konzole trenutne generacije preko HDMI 2.1.

Popolnoma primeren za ustvarjalce vsebin

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M velja tudi za “stroj za produktivnost” za ustvarjalce vsebin, oblikovalce, urednike ali programerje. Je popoln monitor za domačo pisarno z vhodom USB-C, ki mu omogoča sprejemanje signalov ter prenos moči (do 90 W – odvisno od nastavitve HDR) in podatkov na povezan prenosnik z enim samim USB-C kabelom. Poleg tega lahko prenosniki dostopajo in uporabljajo vse naprave, povezane s 4-vratnim zvezdiščem USB 3.2 monitorja, kot so tipkovnice, miške ali zunanji pogoni. Nazadnje ima PD32M stikalo KVM, tako da lahko uporabniki preprosto preklapljajo med dvema viroma, kot sta gaming računalnik in delovni prenosnik, medtem ko uporabljajo isto tipkovnico in miško. Monitor lahko prikazuje oba vira hkrati v načinu Slika-ob-sliki (največ UHD pri 60 Hz) prek vrat DP, HDMI ali USB-C.

Poleg tega je PD32M opremljen z zmogljivim zvočnim sistemom. Dvojna 8W zvočnika, izboljšana z zvokom DTS, zagotavljata bogato in jasno zvočno izkušnjo, kakršno pričakujejo igričarji.Prilagodljiva RGB osvetlitev


Prilagodljiva RGB osvetlitev

Čeprav je PD32M že edinstven, ga je mogoče še dodatno prilagoditi. Naprava ima popolnoma prilagodljivo RGB osvetlitev (Light FX) na zadnji strani zaslona. Ob zagonu bo monitor uporabnike pozdravil z animiranim zagonskim logotipom in posebnim zvokom. Zaslonski meni (OSD) je zasnovan z edinstveno in uporabniku prijazno strukturo, medtem ko je priložena brezžična igralna tipkovnica, ki uporabnikom omogoča hiter in enostaven dostop do OSD nastavitev monitorja. Nenazadnje je monitorju priložen USB ključek, ki vključuje uporabniške priročnike in povezano programsko opremo.

PORSCHE DESIGN AOC AGON PRO PD32M je že na voljo v trgovinah Porsche Design, specializiranih prodajalcih in na spletu na www.porsche-design.com ter v izbranih spletnih trgovinah po priporočeni prodajni ceni 1.999 €.

Nazaj na seznam novic